onsdag 20 augusti 2008

Familjen

Alexander: Har blitt 5½år och har sin första skoldag i morgon, torsdag 21 augusti 2008. Eller dvs. han börjar i "nollan". Lite väl tidigt tycker mor i huset, som syns kan kunde få vara kvar på dagis några "år" till. Vart tog tiden vägen...? Han började på fritids förra veckan (SFO för den som är norsk), och hjälp o tröst säger jag bara. 3 dar tog det och vi fick hem en kille med ett språkbruk och en attityd som blåste bakåtfrissa på oss hemma. Hade blivit varnat om detta innan, men trodde inte att det skulle komma så snabbt kanske.Lik sin mamma när det gäller att bli sur/grining och inget tålamod alls. Någon fler som känner igen sig o har samma Blix-e gen kanske? :-)Pappas sida har vi inte sätt så mycket av än, men jag korsar fingrarna att där är det hjärnan och läshuvudet vi får se. För det har inte morsan.

Tiril: Fyllde 3 år den 29 juli. En tjej full av rackartyg typ Lotta på bråkmakargatan. Hon är oxå en liten "vandrare" som tar sitt pick/pack och bara går iväg hur som helst. Det är en o annan gång vi har sprungit o letat efter henne skall ni veta. Som i affären, lekplatsen, hemmavid, Hunderfossen osv. Hon av någon skulle haft ett GPS-chip inopererad eller telefonnummer tatuerad på ärmen.Går på dagis och tar sin roll som extra-mamma för de nya små barnen mycket seriöst. :-)Favorit uttryck om dagen är NEJ! och "kan själv".Hon är veldig lik sin mamma. På gott och ont. Sta, egen, sinna, tjej, stark. Mao. en kopia i storlek 3 år bara. :-) Henne trampar man inte på så lätt och hon ger sig inte för någonting, men kan samtidigt smöra sig till det mesta med 2 blå ögon. :-)

Mats: Har "äntligen" fyllt 40. Vi hade stort firande i helgen. Kort och mer om detta kommer i eget inlägg. Jobbar på SIGMA som konsult och är just nu uthyrd till Volvo. Pendlar därför dagligen till Arendal/Göteborg vilket innebär 1-1½ resa varje väg. Trivds bra i sitt jobb och projekt, men pendlandet och trafiken kan ju göra vem som helst på dåligt humör. Tufft när han i tillägg har en tid att passa för att hämta barnen på fritids/dagis.

Marianne: Jobbar kvar på SKF och 4-skift. Tufft att jobba 4-skift som småbarnsförälder kan jag ju säga. Har min lilla webshop ved siden om som snurrar o går, annars består vardagen av jobb, familj, hus och hem. Har ochså insett att det är tufft att börja uppfostra sig själv (läs Tiril) i en alder av fyllte 40 år. Möter meg själv i dörren flera gånger om dagen. :-)




Inga kommentarer: