söndag 17 januari 2010

Att käka en semla

Vi åkte in till Alingsås igår för att ta en fika. Mysigt i Alingsås med mycket folk ute på lördagar och ett o annat fikaställe att kika in på.
Den här gången var det jag som proppsade på Classic Coffe House.

Semlorna har dykt upp och förra året hade dom den bästa enligt mitt tycke iaf. Är inte överförtjust i semlor, så dom skall va av yttersta kvalitet om jag skall bita i någon. Vilket man kan känna redan i första bättet... :-)

Vi hade tur att hitta ett ledigt bord på detta mysiga, men ytterst lilla cafe.
Det blev semlor på Mats, Alexander och mig, medan Tiril höll till godo med en chokladboll.
Att käka en semla är ju inte det lättaste, kladdigt och stökigt är nog bara förnamnet, och vi tre hade alla vår egen lösning på hur lösa "problemet" på bästa sätt.

Caffe Latte och semla på Classic Coffee House.
Semlebullen är hembakad, grädden har lite vaniljsocker=smakförhöjare, lagom med fyllning i mitten.
Och latten smakar absolut mycket bättre när den blir serverad med kärlek=hjärta :-)



Frun i huset är lite fin i kanten och käkar sin semla med dessertgaffel, för att minska allt va kladd heter. Sedan blir det små snygga trekantiga bitar vart det följer med en liten del av fyllningen på varje bit.



Mannen biter av, och har samma intuition varje år att klara av gapa stort nog utan för mycket kladd. vilket sällan går.... :-)



Sonen smöjer ut grädden på hela bullen så den blir någon form av gräddbulle och käkar sedan med gaffel med hjälp av vänster pekfinger...
Alla tre käkar vi upp locket först utan att göra nått mer avancerat med det.



Dottern höll till godo med en chokladboll denna gången, men havlvvägs in i den så började hon förhandla och frågade oss alla om vi ville smaka på hennes chokladboll, så kunde hon få smaka på på våra semlor ;-)



I morgon är det inbokat bowling och sedan börjar simskolan igen. Full fart i ekorrhjulet med andra ord.

Skall försöka ge mig på ett tävlingsbidrag och scrappa lite ikväll.
Har ochså fått förtroende att göra ett antal bröllopsinbjudningar med bordkort i samma stil. Skall bli jättekul att sätta tänderna i detta.

/Marianne

1 kommentar:

www.syfroken.se sa...

Vad gott det ser ut!
Jag åt från Ljungblads igår, gillar att det har stora mandelbitar i mandelmassan!