söndag 11 april 2010

Ramla av häst

Alexander fick en extra upplevelse på lördagens ridskola. Ridskolahästar är nog av en lite speciell art och har lite olika humör och temparement.
Dagen till ära red han Mowgli, vilket han gjort dom senaste gångerna. En snabb lite busig rackare.

Så här beskriver dom han på ridskolans hemsida:
Mowgli är en riktig favoritponny. Lite försiktig med sina öron och ibland lite reserverad mot stora högröstade pappor. Många tjejers absoluta favorit på grund av sin mjukhet och lyhördhet. Dessutom är han ju hur söt som helst.... eller hur?!

Och så här ser han ut:



Dom skrittade på i lugnt gemak bakom "Millan", som gärna inte lyfter på fötterna. Vilket gjorde att Mowgli och Alexander lugna skritt kom ikapp Millan ganska snabbt.
Lite lätt stressad Alexander försöker att "halt´a" Mowgli, som känner/får fel signal och börjar trava istället.
Alexander ennu mer stressad/rädd skriker, Mowgli känner sig alls lycklig över detta, och vrider sig på nått konstigt sätt.
Alexander märker va som är på G, nihåller sig fast i sadeln, men klarar inte hålla imot och sakta men säkert glider/går i backen.

Michaela, ridfröken, är snabb som attan och får retsida på allt. Alexander gråter en skvett, har slått i armbågen lite, men mest av rädsla.
"Du får vila 1 minut, sedan skall du upp igen på hästen" Michaelas stränga order.
Alexander upp till häst, under översyn av fröken, tar en runda, och kliver av igen.
Michaela och Alexander står i mitten och ser på dom andra en längre stund, men som tur är, så går rädslan bort och Alexander kliver åter upp igen.
Resterande av lektionen rider han med Michaela gåendes bredvid sig, och allt går som på räls igen.

Mycket stolt och imponerad av Alexander som trotsade rädslan med lust, och satte sig upp på Mowgli igen den andra gången. Det hade nog inte varit jag...

/Marianne

Inga kommentarer: