söndag 22 november 2009

Ponny, jul och tomtar.

Tiril har börjat se fram emot julen. Och så fort det är frost på utsidan fönstret, så kommer frågan: "Är det jul nu?"

Men dit är det ju några veckor än som tur är...

Dock har vi fått på det rena vad som kommer i hennes jupresent. En PONNY!!!
Vi har diskuterat, tjatat och sagt det rakt till henne, att tomten kommer INTE med någon ponny till henne. Varpå vi får till svar "vänta å se då väl...".
Vi har även förklarat att en ponny inte kan bo hos oss, för vi har inget stall sm han kan bo i, varpå hon svarade "tomten kommer med ett JÄTTE ENORMT packet, för han har nemligen med sig ett stall oxå". Hjälp o tröst...

Vi har diksuterat detta några vändor hemma på kammaren och lösningen som ligger närmast, och som är billigare än att köpa en ponny :-) ;, är att ge henne en termin på ridskola.
Bokade in en tid på Östadkulle Ridskola nu i lördags kl0900 på morgonen. Vilket var så där lagom populärt hos oss övriga som inte skulle rida. Men iväg bar det iaf.

Det tog sin lilla tid innan vi fick upp henne på hästryggen, hårt ihållande pappas hand och lätt hysteriskt. Jag personligen var mycket nöjd med detta, och tänkte att YES!!!, det blir inget av detta.

Ni som känner mig, vet att djur generellt inte är någon stor favorit, och häst är så långt ifrån det jag kan överhuvudtaget kan tänka mig ta på, känna på, vara i närheten av osv.

Men tji fick jag för det. Några meter längre ner på vägen, så stoltserade hon att hon minsann kunde själv...
















Vi hade en jättetrevlig dag, men det hela tog en vänding som vi vuxna inte helt förutsåg...
Alexander blev helt i eld o lågor över det hela och vill oxå börja på ridskola.
Did not not see that comming!!!

Vi får se vart det bär närmaste månaden, men i dagsläget verkar det som om jupresenten till båda barnen var i box, för billigt var det iaf inte.

/Marianne

Inga kommentarer: