fredag 12 november 2010

Ont i magen

Efter en höst med en del magont på Tiril har vi här hemma beslutat att testa köra henne på mjölkfritt ett tag för o se om det hjälper.

Vi har varit på ett antal läkarbesök under hösten, men varje gång får vi besked att hon bara är forstoppad. Vilket vi inte köper, då henne toavanor är exemplariska, kan stor sätt klockas, och även en prat med dagis bekräftade detta.

Man blir ganska handfallen i sådana lägen, men efter att ha suttit 4 timmar på akuten i lördags, vart jag fick hämta en gråtande Tiril på ridskolan som hade så ont att hon inte orkade rida, då kände jag att det var nog.
Läkaren där tyckte vi skulle skicka henne på utredning, och om dom fortfarande bråkade med oss skulle vi be dom ta kontakt med akuten och läkaren som tog hand om oss.

Vi pratade med Tiril om det hela och fick igång en diskussion så det hette duga.
Snacka om en enveten liten prepubertal fröken...hihi
Men iaf. vi fick henne att gå med på mjölkfritt, ihop med två kompisar till på dagis.
Väl hemma igen efter första dagen så var hon åter i diskussionsform :-) Antagligen var nog maten inte helt i hennes smak, för det var minsann inte mjölken som gjorde att hon fick ont i magen hela tiden, det var hjärnan. Hon behövde bara tänka på att inte ha ont i magen, så hade hon inte det...
Va säger man liksom???

Avtalen med oss just nu är iaf. att hon skall köra mjölkfritt tills efter helgen, sedan kan vi prata om det igen.
Dock skall sägas, vi har inte hört nått om ont i magen på 2 dagar. Sedan om det är medvetet eller omedvetet från hennes sida är svårt att säga.

Vi testkör iaf. några dagar till, för att sedan gå över till mjölk igen och se vad som sker. Skulle hon då få ont igen känns det som vi har en bättre möjlighet för diskussion med läkaren när vi åter igen tar oss dit.

/Marianne

Inga kommentarer: