fredag 29 maj 2009

Ny krockskada

men inte dottern denna gången.

Det damp in ett SMS i onsdags från en kompis i Halden.
Han har kört MC, ju större ju bättre, sedan innan han nästan kunde gå tror jag. Nu på "senare" år så har han fått för sig att börja tävlingsköra i Rookie 1000. Med en dotter på 2 år hemma så är det lagom att börja tänka på detta nu eller... ;-P

Planen var att evnt. tävla i Karlskoga i sommar, vart Mats, jag o barnen hade snackat om att hyra en stuga o åka iväg o titta på tävlingen. Men först fick han ta sig igenom årets första lopp på Rudskogen/Norge i helgen som gällde.

Och det slutade så här




Han ligger numer nyopererad med, tro det eller ej, "bara" 4 brott i vänster vad. Lite stift, skruv + div hjälper till att hålla det på plats, och som det ser ut nu, så slipper han även gipset.
4-6 veckor utan belastning, sedan börja träna upp foten igen om allt vill sig väl.
Räknar helt kallt med att han är tillbaka i sadeln igen innan sommaren är över.

/Marianne

Helg o badrum igen

Så var det åter helg igen. Ännu en helg som skall vigas åt att montera skivor i badrummet. Tror vi vid detta laget har lärt oss vilka problem vi kan stöta på, så förhoppningvis kan vi ösa på lite i morgon och få satt upp resterande plattor på väggen.

Mats är iväg o grilar med jobbet idag, men har tatt bilen med tanke på morgondagen. På lördag är han bjuden på grill till Johnny. Löfvet är hemma en snabb visit från Malaysia några dagar, så passar grabbarna på att träffas en sväng. Med tanke på att vi har fullt upp på lördag återstår det o se hur mycket mannen i huset mäktar med. Han blir ju trots allt 41 nästa månad... :-)

På söndag har vi lovat barnen o besöka "Barnens flygdag" på Säve flygplats. Doom blir ju lite åsidosatt under alla projekt så i vi får muta dom med lite aktiviteter emellanåt som är lite utöver det vanliga.

Blir en hyfsad kort söndag för min del, för kl 1348 skall jag vara instämplad på SKF.

/Marianne

Biobesök

Inte ofta det hinns med, men efter att ha lyssnat runt lite fick jag med mig Malin för att se "Män som hatar kvinnor"
Nu är inte Stieg Larsson den författaren jag tycker så mycket om, så jag var lit skeptisk.
Men, tji fick jag för det.
Brutal, rå, magstark film som krävde sine stunder med fingrar i öronen och slutna ögon. Jag är i regel inte den som hoppar högt i stolen, men med Malin vid min sida var det inga problem. :-)
Noomi Rapace roll som Lisbeth Salander är helt outstanding. Hennes styrka är enorm.
F##n va mycket svin det finns....
Ni som inte hunnit se den, gör det innan den tas ner.

/Marianne

fredag 22 maj 2009

Säsongens första

Får jag frästa med säsongens första, men inte sista, en stor favorit...



/Marianne

40 minuter

Ja, det är tiden det tar innan man som hysterisk morsa ringer polis/ledningscentral och ber om hjälp för att leta efter 2 styck 4-åringer som gett sig iväg på egen hand.

På besök idag har vi "handyman" Tord och dottern Saga. Till Tirils stora glädje är det hon som har en lekkompis på besök och efter att ha bombat hennes rum var det dax för en tur ut i det grå.
På med rosa regnkläder på båda och ut regnet...
Resten av folket fortsätter med renovering av badrum och springer ut/in mestadels hela tiden o har hyfsat koll på läget....eller inte.

Borta...gapa, skrika. Inget svar. Mats tar en kort runda inom nära område..borta...
Du är det dax för Tord och meg själv oxå o bege oss ut i matchen.
Tord går uppåt, Mats i bostadsområdet och jag mot vattnet/fritids/dagis....borta..gapa, skrika...fortfarande inget svar.

Det är ju nu man börjar bli lite lätt hysterisk och är på väg ner i knä, men sinnet håller en uppe. Är så jäkla förbannat, så jag kan nog slå sönder det mesta just nu.
Har telefonkontakt med Tord o Mats, men ingen hittar dom. Det är i detta läget jag ringer polis/ledningscentral lätt hysteriks i rösten. Varpå mannen i andra endan frågar hur länge dom varit borta och blir tyst när jag säger ung. 40 minuter. Han tar iaf. mitt namn/nummer och samtidigt hör jag hur det ringer i mobilen på missat samtal. Får lagt på o ringer upp Mats, som har hittat barnen glada o nöjda hemma hos en dagiskompis till Tiril. Va är problemet liksom?

Beslutet är nu hermed taget, att Tiril kommer att vara inlåst tills den dagen hon fyller 18 eller flyttar hemifrån.
Va då lik sin morsa.....det är ju så man kan gråta av det hela.

/Marianne

Skrattretande nederlag

Har en längre tid känt mig ganska så risig. Olika skumma mindre roliga symtom, trött, mer sur o grining är vanlig och en hel massa annat.
Fick äntligen tummen ur o betsälla en tid hos läkaren för att kolla upp det hela.

Hade mine små misstankar om va det evnt. kunde vara, men har lagt locket på och låtsat som att det regnar.
Efter att ha förklarat och pratat ingående med läkaren idag, och mamma för några veckor sedan, fick jag min misstanke bekräftad.

Min kropp förbereder sig på att "shutting down the system"....
Jag har tagit mitt första steg in i klimakteriet.
Tröste o bäre....

Tidigt tycker ni....nja, kanske inte. Efter att ha kollat lite runt så börjar kroppen förbereda sig 8-10 år före, innan det stora slaget kommer.

Det är bara att inse att åldern kommer i kapp en och att östrogen numer står som den första dagliga medicinen. (kommer säkert fler efter hand :-) )

Så alla mina vänner därute i samma fina ålder som jag, har ni börjat få konstiga symtom, så bli inte förvåndade....

/Marianne

torsdag 21 maj 2009

Badrum (och bråk)

Väl, Mats o jag har börjat bråka med badrummet.
Efter sju långa och 3 breda, kom äntligen våra skivor förra fredagen. Vi började på lördagen med att försöka sätta dessa och insåg väl ganska snabbt att saker o ting INTE var like enkelt som på videon man sätt innan.

Under dagen idag har vi fortsatt att kämpa på och det tryter en del på humöret när man på 6 timmar har fått upp 3½ platta. Även om det blir snyggt som bara det.
Siste plattan fick vi inte upp alls, och det är ju nu språkbruket inte blir det bästa heller.
Till slut tog vi ner sista plattan igen, torkade av den o satte bort den.
Den får helt enkelt vänta tills i morgon. Insåg på vägen att våra väggar inte är helt i vater, så det var nog därför inte siste skivan gick i lås.

Sedan var klockan blivit 7 på kvällen och Herr o Fru Blix hade slutat kommunisera på ett vättigt sätt för länge sedan. ;-P

Ny dag i morgon o nya tag. Tord, "the little helper" kommer förbi o skall dra EL o kanske lite rör om det hinns med...( hoppas )
Kort kommer inom kort.

/Marianne

Köksbord o stolar

Har dom senaste veckorna bruket en del tid på www.blocket.se för att kolla runt efter nytt köksbord och stolar.
Skall var i ek och matcha nya köket så klart. Stolarna fick gärna ha rygg med pinnar och någon mjuk svart sits.
Missade en som gick till salu här i förra veckan då jag ringde som nummer två, men skam den som ger sig.

Igår damp det ner reklam i brevlådan från Mio, och i dagarna 5 så hade dom erbjudande just på ovanstående. Vi åkte dit o kollade på det hela och var mer en nöjd till det priset som var lika med det jag tänkt lägga på ett bättre begagnat på blocket.



5500,- för bord o 6 stolar + skiva...ser fram emot att få hem det när vi är klara med köket :-)

/Marianne

onsdag 20 maj 2009

Tråkigt o trist

Det är med ett trist hjärta jag läser igenom ett mail som damp ner i lådan här om dagen.
Camilla o Malin är illa tvugna att ge upp sin dröm efter allt för kort tid.

Dom startade Designat i mars-08 som var en affär med vikt på heminredning och scrapbooking. Scrapbookingen körs oxå som webaffär.

Här ser vi resultatet av hur en lågkonjungtur kan slå till hårt.
Respektive män i respektive familjer blir av med jobbet lagom till nyår och är utan fast jobb i nuläget.
Sämre tajming kunde det nog inte vara. År 2 som egenföretagare var ju då Camilla o Malin skulle få fart på grejerna efter 1a inkörningsåret. Itsället är dom tugna o ge sig med flaggan i topp och hitta en fastare inkomst.

Webshopen ligger ute till salu och REA´n har stort sätt tömt butiken redan, och Designat´s, va jag tror, sista scrapträff, går av stapeln på tisdag.

Lite trevlig i sammanhanget är ju alla nya bekantskap man fått det senaste året. Vi har bestämt oss för att försöka fortsätta träffas på hemmaplan och i fritidshusen på gården.
8 stycken av oss är anmälda till Rottneträffen i oktober, så då hyr vi boende ihop och har en helg i scrapanda.

/Marianne

lördag 16 maj 2009

MGP & 17 Maj

Ja, hva skal man si liksom. Er ikke ofte jeg har hjemmelengsel men kjenner jeg er i feil land på feil dag. Vi passerer midnatt, og ikke nok med at Norge vinner MGP 2009, men det er 17 Mai også.
Personlig syns jeg nå Alexander var best av starfeltet i år, men meg om det.

HURRA, HURRA, HURRA... for Norge og 17 Mai.



/Marianne

(hvorfor jeg/vi ikke er i Norge....har dårlig med komp. timer igjen og skal på å jobbe natt. Får planlegge bedre neste år ser jeg.)

fredag 15 maj 2009

12 LO´s för visning

För ett tag tillbaka hade vi en scrapträff hemma hos Tessan med god mat, dryck, trevligt sällskap,(Malin, Camilla, Tessan) och utmaningar. Jättekul o mysigt när det blir på kompisnivå och hemmaplan.

Lika roligt var det ochså att vara med på min första maraton som blev arrangerat av Designat. Då satt vi hela 14!!!timmar o scrappade. Här var det ochså god mat, trevligt sällskap, massor med tävlingar och mycket skratt.

Nedan följer en hel del nya LO som har blvit gjort under dessa två kvällar.
Varierande kort, kvalitet, tycke o smak.




/Marianne

onsdag 6 maj 2009

Kalasdax igen

Världens sötaste Ida får världens sötaste klänning.

Ida har fyllt 4 år och är det nästa offer för min hemsydda kreationer.
Vågade mig på en ficka ochså denna gången. ;-P



/Marianne

Bara förkyld...

Va säger man liksom.....
Efter ett litet besök på aktuen på påskafton, hade själv ställt diagnosen lunginflammation, men fick snällt åka hem igen med orden "du är bara förkyld".
Ingen medicin eller annt roligt fick jag med mig heller ;-P
Skulle dock vara duktigare på att använda inhalatorerna för andingen istället, så skulle det bli bra ser du.
Sagt o gjort.

4 veckor senare är jag hyffsat trött på det hela, för denna "bara fökylningen" vill inte gå över och nu börjar det tryta på humör och sömn kan jag lugnt säga. Så då var det dax att ta tjuren vid horna en gång till.

Fick tid o stampade in på VC igår med orden "att om det fortfarende är bara en förkylning, så behöver jag iaf. hjälp nu"...orken är liksom helt slut.

Så, denna gången blev det en hästkur med kortisontabletter, och sedan är jag hemma för vård av MIG resten av veckan. Sova, sova, sova, säng, säng, säng....
Doctors orders :-)

/Marianne